Kind(eren)

 • Kind

  Of ze nu klein zijn of groot, kinderen willen dat hun ouders van elkaar houden en voor altijd bij elkaar blijven. Als dat niet lukt, dan komt dat hard aan.

  Wat een scheiding voor je kind betekent en wat je als ouders als tips krijgt van kinderen die een scheiding hebben meegemaakt, is treffend verwoord in een Open brief aan alle gescheiden ouders van Vila Pinedo. http://www.villapinedo.nl/open-brief-aan-alle-gescheiden-ouders.

  Je kunt als ouders de pijn van de scheiding helaas niet wegnemen. Wel kan je veel doen om de negatieve gevolgen voor je kind te beperken. Dat begint al bij het moment dat je je kind vertelt dat jullie gaan scheiden en dat is de scheidingsmelding. Het gesprek waarin je (het liefst als het even kan samen) vertelt aan je kind dat jullie uit elkaar gaan.

 • Het ouderschap na de scheiding

  Tijdens de mediation leggen we op verschillende manieren een goede basis voor de voortzetting van het ouderschap na de scheiding. Zo maken we voor de minderjarige kinderen het wettelijk verplichte ouderschapsplan en besteden we aandacht aan de lastige ‘switch’ van partners naar co-ouders.

  De mediator gaat ook in gesprek met jullie kind zodat je kind ook zijn verhaal kan vertellen aan een onafhankelijke derde. Jullie kind hoeft niet te kiezen tussen ouders. Je kunt je kind het grootste cadeau geven door ruimte en vrijheid te geven aan je kind zodat het van beide ouders mag blijven houden. Vanuit deze gedachte wil ik graag met jullie als ouders een praktisch en uitvoerbaar ouderschapsplan voor je kind opstellen.

  Yolanda Lembeck is register mediator bij Mediators federatie Nederland (MfN) het voormalige Nederlands Mediation Instituut (NMI). Yolanda is gespecialiseerd in scheidingen, welzijn van kinderen, ouderschapsplannen, familieruzies en conflict bemiddeling. Lembeck Mediation staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand, Het Juridisch Loket, De Rechtbank & Gerechtshof Haarlem en lid van Nederlandse Mediatorsvereniging NMv.