Voordelen mediation

 • Voordelen mediation op een rij

  Een van de voordelen van mediation ten opzichte van rechtspraak is dat je zelf invloed hebt op de uitkomst. Afspraken die je in samenspraak maakt, worden in de praktijk beter nageleefd. Er is ruimte voor creatieve oplossingen voor elke situatie. Op maat, want elke situatie vereist een andere aanpak.

  Financiële voordelen bij mediation

  Mediation biedt financiële voordelen. Via deze weg wordt de zaak sneller opgelost dan wanneer deze voor de rechter komt. De kosten voor mediation zijn daardoor lager. Lembeck Mediation is transparant over het vaste uurtarief.

  Meer voordelen mediaton

  Het bemiddelingsproces vindt plaats onder deskundige begeleiding van een mediator. Je ontvangt relevante informatie over de wetten en regels die van belang zijn. De gesprekken zijn informeel, vertrouwelijk en vinden in een open, veilige setting plaats.

 • Voordelen mediation bij scheiding

  Mediation is uitermate geschikt wanneer je de relatie met de andere partij na het conflict wilt behouden. Zo helpt bemiddeling bij de overgang van ex-partners naar collega-ouders. Conflicten tussen jou en je partner lopen daardoor niet verder op, wat ook in het belang is van het kind.

  Voordelen mediation bij ouderschapsplan

  Ervaring leert dat ouders vaak minder content met de uitspraak van de rechter zijn. Bij het opstellen van een ouderschapsplan is het inzetten van mediation bijzonder succesvol. Je neemt toekomstgericht beslissingen en komt samen de afspraken na.

 • Voorwaarden: vrijwillig en bereidwillig

  Deelname aan de mediation is vrijwillig. Dit betekent dat alle betrokkenen instemmen om aan de mediation mee te werken. Daarnaast heb je de intentie om er samen uit te komen en doe je er beide alles aan om bij te dragen aan een constructieve oplossing.

  Onafhankelijk en vertrouwelijk

  Je kunt rekenen op professionele begeleiding van een onafhankelijke mediator. Transparantie en objectiviteit voeren de boventoon. De inhoud van de gesprekken tijdens de mediation worden in vertrouwen gevoerd.