Kosten mediation en tijdsduur

 • Kosten mediation

  Mediationkosten zijn kosten voor de mediator en eventuele overige overeengekomen kosten. Het vaste uurtarief voor de mediator bedraagt €175,- exclusief 21% BTW. De kosten zijn inclusief gesprekken en administratieve handelingen. Meestal delen beide partijen de kosten.

  Vergoeding kosten mediation

  Wanneer je geen mediator kunt betalen, regelt de Wet op de rechtsbijstand dat je voor ouderschapsplannen en het oplossen van conflicten onder bepaalde voorwaarden de kosten voor mediation grotendeels vergoed krijgt. Dit kun je indienen via een toevoegingsaanvraag.

  Tijdsduur mediation

  Een mediationtraject duurt aanmerkelijk korter dan een gerechtelijke procedure. Gemiddeld wordt een conflict tussen 4 en 6 gesprekken van 1,5 tot 2 uur opgelost. Je besluit zelf hoe vaak je afspreekt. Meestal gebeurt dat om de week of 2 weken.

 • Kosten online mediation

  Kosten voor online mediation bestaan uit het uurtarief van de mediator à €175,- exclusief 21% BTW en eenmalige kosten voor het gebruik van het online platform. De kosten van online mediation kunnen lager uitvallen ten opzichte van offline mediation. Lees meer over online mediation.

  Gesubsidieerde online mediation

  Kom je al voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking, dan krijg je ook subsidie wanneer je gebruikt wilt maken van online mediation. Online mediation wordt daarnaast vergoed door een aantal (rechtsbijstands-) verzekeringsmaatschappijen.

  Duur online mediation

  De tijd die je nodig hebt, hangt af van de complexiteit van het probleem en je eigen reactiesnelheid. Dus hoe actiever en constructiever je deelneemt aan de online gesprekken, hoe sneller jouw probleem kan worden opgelost.

 • Vrijblijvende intake

  Een telefonische intake is geheel vrijblijvend. Overweeg je mediation en wil je eerst kennismaken met de mediator, dan is het eerste 0,5 uur gratis. Besluit je om door te gaan, dan worden vanaf dat moment kosten voor mediation in rekening gebracht.

  Neem contact op voor meer informatie

  Heb je een vraag, opmerking of wil je een intakegesprek inplannen, schroom dan niet en neem direct contact op. Dat kan op verschillende manieren. Het handigst is om het contactformulier in te vullen, contact via een e-mail of de telefoon kan natuurlijk ook.

  Stuur bericht, mail of bel