Mediation is bemiddeling

 • Wat is mediation?

  Mediation betekent conflictbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met jou en de andere partij op zoek naar een aanvaardbare oplossing voor jullie probleem. De mediator oordeelt niet, reikt de oplossing niet aan en beslist ook niet. Dat doe je zelf.

  Kan mediation iets voor jou betekenen?

  Ben je verzeild geraakt in een conflict binnen je familie, in de ICT of in de sportwereld? Heb je huwelijksproblemen en lijkt een echtscheiding de enige uitweg? Of loopt het naleven van de afspraken rondom het ouderschapsplan moeizaam?

  Einde zoek

  Je kunt ineens een conflict krijgen met iemand in je directe omgeving. Er samen uitkomen lijkt onmogelijk. Soms kun je niet meer met elkaar communiceren zonder dat de vlam in de pan slaat. Standpunten in gesprekken zijn verhard en van wederzijds begrip is geen sprake meer. Het conflict beheerst je leven en geeft stress.

 • Tijd voor actie

  Je wilt het probleem aanpakken en oplossen. Maar hoe? Je kunt een advocaat inschakelen en een derde partij, de rechter, laten beslissen wie er gelijk heeft. De rechtspraak levert één winnaar en één verliezer op en de relatie is vaak blijvend verstoord. Dat kan effectiever.

  Samen werken aan een oplossing

  Maak de keuze om samen met een onpartijdige mediator in gesprek te gaan. Een van de belangrijkste voordelen van mediation is dat er voldoende ruimte is om je verhaal te doen en te vertellen waar jij tegen aan loopt. Samen gaan jullie op zoek naar de beste oplossing voor het conflict.

  Toekomstperspectief

  Mediation bij conflicten is mogelijk in zowel de zakelijke als privésfeer. Het doel is om tot oplossingen te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden. Dat vraagt om vertrouwen.

  De mediator beschikt over de nodige vakkennis en biedt een neutrale, veilige setting voor gesprekken.

 • Win-win situatie

  Je bepaalt zelf welke oplossingen voor de toekomst het beste zijn. Hierdoor wordt het conflict duurzaam opgelost voor beide partijen, de relatie verbeterd en weer werkbaar. Mediation levert daardoor voor beide partijen een win-win situatie op.

  Specialisaties Lembeck Mediation

  • Scheidingen
  • Ouderschapsplannen
  • Welzijn van het kind
  • Familieruzies
  • Conflicten in de (top)sport
  • Conflicten in de ICT